logo

Verdiği hizmet çeşidi ve kalitesi ile rakiplerinden ayrılan PX Agency, herzaman müşterilerinin hedefleri doğrultusunda çözümler sunma ilkesi ile çalışır. Bizim için başarıya giden yol hedeflenen segmenti doğru analiz etmekden geçer.

Kızılırmak Mah. Dumlupınar Blv.

Next Level

A Blok Kat:16 No:81, 06520 Çankaya, Ankara

Telefon: 0312 945 15 83 

Gsm: 0532 574 33 00

Fax: 0850 522 34 03

E-mail: info@pxagency.com

PXAgency.com

 

PX Agency

E-Ticaret Önerileri

E-Ticarette Başarıya Giden 11 Yol

Tüketicilerin her geçen gün e-ticaret sitelerine daha çok yönelmesi sektörün daha da büyümesine neden oluyor. Sektörün bu denli hızlı büyümesi tüketiciler için bir çok sorunu yanında getiriyor ve tüketiciler bu sorunları için çeşitli çözümler talep ediyor. Tüketicilerin sorunlarına çözümler üretebilen e-ticaret siteleri başarılı olurken, çözüm üretmekte sorun yaşan e-ticaret siteleri müşterilerini kaybediyor. E-ticaret sitelerinin başarılı olmaları için web sitelerinde dikkat etmeleri gereken unsurlara birlikte bakalım:

1) Ürün İçerik Sayfası
Ürün içeriklerinin, ürünün özelliklerini objektif ve net olarak aktarılması gerekiyor. Ürün ile ilgili ihtiyaç duyulacak tüm bilgilerin ürün içeriğinin yer alması tüketicinin kafasında soru işaretleri kalmasını önleyerek ve satışın gerçekleşmesine büyük ölçüde katkı sağlar. Ayrıca zengin ürün içeriği SEO anlamında da bir çok ihtiyacı karşılamaya yardımcı olur.


2) Ödeme Yöntemleri
Ödeme yöntemlerinin çeşitliliği bir e-ticaret sitesi için her zaman avantaj. Kredi kartının yanına sıra havale ile ödeme, kapıda ödeme, mobil ödeme gibi ödeme çeşitlerinin olması müşteri kayıplarını  azımsanmayacak oranda düşürür.


3) Sıkça Sorulan Sorular – FAQ
Ürün detay sayfalarında detaylı bilgiler verilmiş olsa bile müşterilerin akıllarına ürün, kargo veya ödeme yöntemleri ile ilgili takılan sorular olabilir. Bu sorunların web sitesi üzerinde cevaplanması müşteri memnuniyetini artırır.


4) Ekstra Masraflar
Müşterilerinize siparişleri için ekstra gizli masraf çıkartmak potansiyel müşterinin e-ticaret sitesinden çıkmasına sebep olabilir. Kargo ücreti, kapıda ödeme ücreti gibi ücretleri için ürün detay sayfasında, sepet sayfasında ve ödeme sayfasında mutlaka bilgilendirmeler yapmanızı tavsiye ederiz.


5) Üyelik

Müşterileriniz için üyeliği zorunlu bir hale getirmeyin. Üyeliksiz alışveriş müşteriniz için satın alma sürecini kolaylaştıracak ve süreci hızlandırır. Üyelik sistemini sipariş iptali, ürün iadesi gibi aşamalar veya kupon ve hediye konuları için zorunlu hale getirebilirsiniz.

6) Ürün Görselleri
Ürün görsellerin satın alma sürecinde tüketiciler için büyük önem taşır. Ürün görsellerinin kesinlikle birden fazla olması, olabildiğince yüksek kalitede ve rahatlıkta büyütülebilir olması gerekir. İmkanınız var ise 360 derece ürün tanıtımı yaparak müşterileriniz ürünü daha iyi incelemesini sağlayabilirsiniz.


7) Mobil Uyumlu Tasarım
Mobil çağı yaşadığımız şu dönemde tüketiciler web sitelerini bir çok farklı cihaz üzerinden ziyaret ediyor. o nedenle web sitenizin tüm cihazlar ile uyum sağlayacak şekilde mobil uyumlu
(responsive) bir tasarımı olmalı.


8) Canlı Sohbet
Yapılan araştırmalara göre özellikle ödeme sürecine gittikçe gelen canlı sohbet özelliği e-ticaret sitelerinde çok olumlu sonuçlar gösteriyor. Müşterilerinizin soru aynı anda cevaplamak veya
oluşabilecek çeşitli sorunlar karşısında müşterilerinizin karşında bir muhatap bulabilme hissi onların satın alma süreçlerini hızlandırır ve müşteri memnuniyetini artırır.


9) Site İçi Arama
Site içi aramanın düzgün çalıştığına emin olun. Bir çok tüketici bir web sitesinde kısıtlı bir süre kalır ve aradığı ürüne kategoriler arasında dolaşıp ulaşmaktansa arama yaparak hızlı bir şekilde
ulaşmak ister.

 

10) Sürprizler
Sürpriz indirimler ve sürpriz kampanyalar ile müşterilerinize çeşitli fırsatlar yaratın.

 

11) Blog
E-ticaret siteniz için bir blog oluşturun ve blogunuzun içinde çeşitli pratik bilgilere, ürün tanıtımlarına ve ürün incelemelerine yer verin. Bu bilgiler ile tüketiciler ile etkileşime geçin.

 

Satışları arttırmayı ve daha çok kullanıcı ile yakınlaşmayı sağlayacak e-ticaret optimizasyonları ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşın!