logo

Verdiği hizmet çeşidi ve kalitesi ile rakiplerinden ayrılan PX Agency, herzaman müşterilerinin hedefleri doğrultusunda çözümler sunma ilkesi ile çalışır. Bizim için başarıya giden yol hedeflenen segmenti doğru analiz etmekden geçer.

Kızılırmak Mah. Dumlupınar Blv.

Next Level

A Blok Kat:16 No:81, 06520 Çankaya, Ankara

Telefon: 0312 945 15 83 

Gsm: 0532 574 33 00

Fax: 0850 522 34 03

E-mail: info@pxagency.com

PXAgency.com

 

PX Agency

RotaRadar

Bir Başarı Hikayesi: RotaRadar

 

Brief

RotaRadar ilk tanıştığımızda havacılık sektöründe iddialı bilet fiyatları ile zaten bir adım öndeydi. Dönüşüm sürecinde hızlı marka farkındalığı yaratacak doğru konumlandırmayı yapmak ve bu değişimden herkesin acilen haber olmasını sağlamak da genel amacımızdı.

Elimizdeki mevcut araştırmalardan zaten Türk halkının bu sektörde %70 leri geçen oranlarda ilk bilet arayışının arama motorlarında başladığının farkındaydık. Bu nedenle, başlangıç noktamızda orası oldu, Google arama reklamları ile de serüvenimiz başladı.

Kreatif Çözümleme

Elde ettiğimiz ilk verilerden sonra kullanıcıların yarısından fazlasının aslında satın alma sürecini en az birkaç oturuma yaydığını fark ettik. Ardından vakit kaybetmeden bu kullanıcıları yeniden kazanma yollarını keşfettik ve çoklu kanallı pazarlama stratejilerinin aslında bizi hedeflerimize bizi daha da yaklaştırdığını gördük.

Artık bilet satışları istediğimiz rakamlara gelmişti fakat, konuyu bir sonraki adıma taşıyıp artık Türk halkının bu sektörün yabancı devlerindense, RotaRadarı tercih etmesini istiyorduk. Yapılan toplantılar sonucunda sadece direk geri dönüşe değilde marka bilinirliğine de yatırım yapılması kararlaştırıldı.

Marka bilinirliği aşamasında ise başarılı satış yaptığımız kullanıcıları dikkatle inceleyip kendimize hedef bir segment oluşturduk. Aslında buradaki ana dönüm noktalarından bir tanesi de AdBomb olarak sloganlarımızda da kullandığımız “Bizim için başarıya giden yol hedeflenen segmenti doğru analiz etmekten geçer” düşüncesiydi.

Sonuç

Marka ile koyduğumuz ikinci çeyrek hedeflerini %32 oranında geçerek güçlü bir giriş yaptık piyasaya,

Satış başı maliyetler, yurtdışı sektör devleri ile yakın rakamlarda sabitlendi,

Web sayfasına, reklamlar yada organik sonuçlardan değilde direk marka ismini yazıp ziyaret eden kullanıcılar üzerinde ise ciddi bir artış gözlemledik,

Tekrardan yılın devamında da beraber çalıştığımız RotaRadar artık uluslararası pazarlarda da ortaya çıkma kararı aldı ve bizleride gururlandırmaya devam etti.

PX is here.